Tjänster

Sofos Card både tillverkar laminerade kort likväl som vi har en servicebyrå som utför de tjänster som efterfrågas. Det är en unik kombination i branschen. De allra flesta av de plastkort som finns på den svenska marknaden tillverkas och personaliseras i forna Östeuropa eller i Kina. Det innebär att de flesta företag som säljer kort på svenska marknaden inte har någon egen tillverkning över huvud taget.

Prismässigt finns det stora fördelar med produktion i låglöneländer men självklart vill de flesta kunderna känna att en leverantör är schysst och arbetar med schyssta villkor. En extra fördel är ju också att transporterna blir betydligt kortare vilket sparar miljön.

Personalisering

Vid nästan samtliga tillfällen skall korten, oavsett form, förses med en identitet. Det kan vara att skriva ett namn och/eller nummer, lägga in en kod på magnetranden/streckkoden eller programmera ett chip. Allt beroende på önskemål.

I och med att vi själva också tillverkar den laminerade plastbrickan, kan vi snabbt delleverera och se till att kunden aldrig behöver stå utan kort. Normal leveranstid i branschen är 15-20 arbetsdagar medan vi levererar på 5-7 arbetsdagar.

Sofos Card arbetar med en egen servicebyrå för alla de kringtjänster som ett kort kan behöva. Vi har arbetat med kort i över 20 år och kan det mesta inom området. Slutsatsen är att egna maskiner och kunnig personal är viktigast i vår verksamhet!

Utskick

Vi hjälper till med det mesta som våra plastkortskunder kan behöva ha hjälp med. För våra kunder som arbetar med medlemsklubbar eller kundklubbar, hjälper vi till med hela kedjan. Det enda kunden gör är att ge oss en datafil som innehåller den information vi behöver. Därefter gör vi kort och personaliserar dem (förser dem med en unik identitet), laserprintar adressinformation på en carrier (A4-blad) där vi sätter fast rätt kort på rätt carrier och kuverterar detta i fönsterkuvert. Därefter levererar vi samtliga försändelser till posten för vidare befordran.

Löpande jobb

En del av våra kunder har behov av att regelbundet skicka ut kort till sina kunder. Det kan t ex vara nya kunder till en gymkedja eller ett körkort för truck för någon nyutbildad.

Sofos Card har en egen avdelning som bara arbetar med denna typ av jobb. Vår policy är att alla beställningar som finns hos oss på tisdag eller torsdag morgon, kommer att skickas till posten under dagen för vidare distribution. Det innebär att våra kunder vet exakt hur lång tid det tar att nå slutkunden.