Bibliotekskort

Sofos Card har i 20 år producerat bibliotekskort åt olika bibliotek runt omkring i Sverige. Det är alltid intressant att göra bibliotekskort och här hittar du några kort som vi tycker är lite extra intressanta.

Från Sofos Card får ni:
Snabba leveranser (Brinner det i knutarna kan vi leverera en liten upplaga redan nästa dag)
2 års funktionsgaranti
Gratis provkort (Både funktion och utseende som de färdiga korten)
Återvinningsystem
Kort producerade i Sverige

 

 

 

Snacka om närproducerat!

Våra bibliotekskort är inga globetrotters!

Nästan alla kort som används i Sverige kommer från Kina eller forna Östeuropa! Ett fåtal tillverkas i Sverige, bl a hos Sofos Card i Sollentuna. Därför är vi extra stolta att få leverera till kommunens bibliotek! Transporten är 6 km vilket kan jämföras med över 10.000 km från Kina.

 

 

Falun satte allt på ett kort

Ett kort kan ha flera funktioner

Kommunkortet i Falu kommun är det mest avancerade kort vi gör. Eller vad sägs om dubbla RFID-chip, lösenordsmatris, magnetrand och streckkod! Kortet fungerar givetvis på biblioteket men också i skidliften, som inloggning eller i kommunala hallar av olika slag.

Bibliotekskortet i Kalmar
En smal sak

Kriget om platsen i plånboken!

Ett sätt att få fler besökare att ta med sig kortet är att bättre hantera trängseln i plånboken. Kalmars bibliotek har valt kort som är endast hälften så tjocka som ett vanligt bibliotekskort!

Andra bibliotek har valt att använda sig av MiniCards vilket är små kort som kan fästas på en nyckelknippa eller skolväska som komplement till vanliga bibliotekskort.

Bibliotekskort och passerkort i ett

Borås bibliotek har ett bibliotekskort som också fungerar i kommunens passersystem.

Alla kort behöver inte vara likadana!

Alla kort behöver inte se likadana ut. Huddinge har låtit sina bibliotekskort få samma kortlayout men olika färgställningar beroende på målgrupp.

Variation förnöjer

Visst är det roligt att använda bibliotekskortets framsida för att visa upp något man är stolt över. Vaggeryds bibliotek har valt att visa tre olika foton.